Afstudeerstage - bedrijfskritische data

  • Almere, Nederland

Afstudeerstage - bedrijfskritische data

Omschrijving

Ontwikkelen van een visie op toekomstige databases, management 

en gebruik van bedrijfskritische data

De contouren van het datalandschap van de toekomst beginnen zich af te tekenen op het snijvlak van Data Science, BI en Data Engineering. Het gaat niet langer meer over hoe de data is vastgelegd, maar wat je (nog meer) met deze data kunt doen. In deze afstudeeropdracht onderzoek je welke databases in de toekomst een belangrijke rol gaan spelen in enterprise-omgevingen. Daarnaast onderzoek je hoe het datalandschap en het datagebruik er precies uit gaan zien en welke kansen dit creëert voor ICU als Infrastructuurspecialist. Je richt je hierbij onder meer op:

  • Een analyse van het gebruik van data(bases) door onze klanten (welke databases gebruikt een klant, hoe gebruikt hij data, waar haalt hij deze op, hoe relevant is de data (kwaliteit, kwantiteit, formaat), hoe veilig is de data, etc.).
  • De veranderende rol van database specialisten bij onze klanten.
  • De rol die ICU kan spelen vanuit zijn infrastructuur-specialisatie (hoe kan ICU garanderen dat de data integer en consistent is, efficiënt wordt opgehaald, veilig wordt bewerkt, etc.).
  • Wat dit betekent voor de rol van de ‘klassieke’ DBA en wat nodig is om de DBA om te vormen tot Data Specialist.
  • Het bouwen van een demo-omgeving waarmee de toegevoegde waarde van ICU op het gebied van data management kan worden getoond.

Wij begeleiden je bij de technische en praktijkgerichte aspecten van de opdracht, helpen bij het leggen van contacten met onze klanten en DBA’s, betalen een vergoeding voor de opdracht en gemaakte kosten en overwegen een vervolg na de studie.

Vereisten

Wij verwachten dat de student, gevoel heeft voor IT-infrastructuur, een passie heeft voor data(bases) en een mening heeft over hoe het datalandschap van de toekomst eruit gaat zien.

Ben je beschikbaar per 1 mei of later dit jaar en wil je werken in een kleine, specialistische organisatie? Kun je zelfstandig werken, ben je niet bang om mensen aan te spreken en weet je hoe je een mooie vertaalslag kunt maken voor deze opdracht? 

Graag ontvangen we je sollicitatie door op de knop 'Reageer op deze vacature' te klikken. Voor vragen over deze vacature, kun je per mail (philine.veldhuijsen@icu-it.nl) of telefonisch (06-43011498) contact opnemen met Philine Veldhuijsen.